Topul judeţelor în funcţie de vârsta populaţiei: doar în trei judeţe locuitorii au, în medie, sub 40 de ani

25 mai 2018 Autor: Adelina Mihai

Judeţele Ilfov, Suceava şi Iaşi au cei mai tineri locuitori din ţară, având în vedere că vârsta medie a populaţiei este mai mică de 40 de ani, arată datele pentru anul 2017 ale Institutului Naţional de Statistică.

La polul opus, cu cea mai vârstnică populaţie, se află judeţele Caraş- Se­verin, Hunedoara, Vâlcea, Mehedinţi, Vâlcea, Olt, Tele­or­man, Prahova, Buzău şi Brăila, unde vârsta medie a populaţiei este de peste 43 de ani, arată datele Institutului Naţional de Statis­tică. Populaţia României continuă să îm­bătrâ­nească, astfel că vârsta medie a ajuns anul trecut la 41,7 ani la nivel naţional. Spre comparaţie, în anul 2008 vârsta medie a populaţiei din România era de 38,7 ani.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Topul judetelor
, varsta populatiei
, judete
, locuitori
, statistica
, ins
, tineri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide