Analiză

Un an marcat de lipsuri şi presiuni în sănătate: de la absenţa vaccinului obligatoriu ROR la retragerea de pe piaţă a sute de produse pe motive comerciale şi până la criza dozelor de imunoglobulină

12 dec 2017 Autor: Mirabela Tiron

♦ 2017 a debutat în sănătate cu o criză a dozelor de vaccin obligatoriu ROR (rubeolă, oreion, rujeolă), când mii de doze de Priorix luau calea exportului paralel, în timp ce medicii de familie se plângeau că le lipsesc dozele pentru imunizarea copiilor, şi a continuat cu zeci de notificări de la producători ce au retras medicamente pentru o gamă largă de afecţiuni, până la criza recentă a dozelor de imunoglobulină.
 
De la început de an şi până în prezent, rân­durile listei de notificări pentru medica­men­te cu discontinuitate temporară sau permanentă (pe motive comerciale majoritatea) sunt îngro­şa­te de noi produse, după cum arată baza de date a Agenţiei Naţională a Medica­men­telor şi Dispozitivelor Medicale, care a ajuns să nu­me­re 456 de medicamente (diferite forme şi con­centraţii) de la jumătatea anului trecut până în prezent.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.12.2017

 
Cuvinte cheie:
sanatate
, criza
, lipsa
, vaccin
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide