Vântul nu a mai ţinut cu cehii de la CEZ: eolienele din Dobrogea, minus 10% la producţie în T1/2018 din cauza brizei mai domoale

21 mai 2018 Autor: Roxana Petrescu

♦ Mai bine de 54% din energia vândută de cehii de la CEZ în România este destinată segmentului consumatorilor casnici.

Producţia de energie din România a cehilor de la CEZ, proprietarii celui mai mare parc eolian local, a scăzut cu 10% în primul trimestru al anului faţă de perioada similară din 2017, pe fondul unor condiţii meteo mai puţin favorabile, după cum se arată în raportul trimestrial al companiei.

Astfel, cehii au produs prin intermediul celor 240 de turbine din comunele dobrogene Fântânele şi Cogealac 387 GWh de energie, echivalentul a circa 2,5% din consumul intern de electricitate din primele trei luni ale anului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.05.2018

 
Cuvinte cheie:
CEZ
, energie
, eoliene
, Vânt
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide