„Angajatorii trebuie să ofere pachete salariale competitive dacă doresc să îi atragă înapoi în ţară pe românii din străinătate“

28 iun 2018 Autor: Adelina Mihai

Migraţia externă şi şomajul scăzut creează tensiuni puternice pe piaţa muncii, iar companiile trebuie să îşi îmbunătăţească ofertele salariale şi de beneficii dacă vor să atragă şi să reţină oamenii.

„Estimările arată că peste 3,4 mi­lioane de români au plecat în străinătate, majo­ritatea făcând parte din categoria locuitorilor care lucrează. Alături de migraţie, şomajul foarte scăzut, de doar 4,6%, creează presiuni pe piaţa muncii. Dacă angajatorii vor să îi atragă înapoi în ţară pe românii din străinătate, trebuie să ofere pachete salariale mai competitive“, a spus Sven Marinus, CEO al emitentului de tichete valorice Sodexo Benefits & Rewards România, în cadrul unui eveniment organizat ieri de companie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.06.2018

 
Cuvinte cheie:
atragere
, romani
, strainatate
, angajatori
, beneficii
, migratie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide