Cum răspund profesorii la supraaglomerarea din şcoli: Steluţa Vlad, directoarea unei şcoli din sectorul 1: „Avem doar doi profesori şi 72 de copii înscrişi“

6 apr 2018 Autor: Simona Tatu

Directorii şcolilor din Capitală se plâng că nu au suficienţi profesori pentru a înfiinţa clase suplimentare şi de faptul că autorităţile nu au bani pentru a extinde sau crea noi unităţi de învăţământ. Astfel, unele şcoli sunt obligate să mute clase în şcoli sau grădiniţe care au un program mai liber. 

„Pentru anul şcolar 2018-2019 avem propus în planul de şcolarizare două clase pregătitoare cu un efectiv de 25 de copii. În urma primei etape am avut înscrişi 72 de copii. Avem două cadre didactice, iar spaţiul aferent desfăşurării procesului instructiv-educativ este calibrat pe numărul de clase propuse“, a spus Steluţa Vlad, directoarea şcolii gimnaziale Heliade Rădulescu, din sectorul 1 al Capitalei. Şcoala va avea în noul an şcolar două clase pregătitoare cu o medie de 36 de elevi pe clasă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.04.2018

 
Cuvinte cheie:
scoli
, cadre didactice
, elevi
, an scolar
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide