Hotelierul Mohammad Murad: Aştept avizele să aducem 32 de angajaţi din Etiopia

14 iun 2018 Autor: Mirabela Tiron

Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din ţară, care controlează 800 de camere în unităţi hoteliere pe litoralul românesc, dar şi hoteluri în Capitală, caută să aducă forţă de muncă din străinătate, pentru a completa deficitul de angajaţi.

„Aştept avizele pentru a aduce, pentru început, 32 de angajaţi din Etiopia. În total, avem nevoie de încă 120 de angajaţi pentru hotelurile de la mare, dar nu găsim. Oferim echivalentul a 500 de euro net pentru o cameristă, dar tot nu găsim. Cred că în România cea mai mare problemă în mo­mentul de faţă, pe lângă instabilitatea legislativă, este gă­sirea forţei de muncă. Este greu să aducem românii din afară, cred că piaţa muncii se va stabiliza dacă începem să adu­cem angajaţi din alte ţări“, a spus pentru ZF Mo­ham­mad Murad. El afirmă că pentru locurile de muncă din tu­rism, ce solicită personal necalificat, nu se mai găsesc candidaţi. Recent şi hotelierul Nicoale Bucovală, proprie­tarul complexului Steaua de Mare din Eforie Nord, afirma că a depus o cerere pentru aducerea a 20 de angajaţi din Republica Moldova şi că importul de forţă de muncă este foarte dificil. Hotelierii de pe litoral caută forţă de muncă pentru sezonul de vară, când deschid unităţile hoteliere.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Hotelier
, Mohammad Murad
, hoteluri
, Etiopia
, forta de munca
, litoral
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide