Opt din zece absolvenţi de liceu şi facultate îşi găsesc un loc de muncă: „Recuperăm cu paşi repezi anii în care piaţa muncii a fost mai rigidă“

8 mai 2018 Autor: Răzvan Botea

Rata de angajare a proaspăt absolvenţilor – un indicator calculat de Eurostat ca pondere din total a absolvenţilor de studii medii şi superioare care s-au angajat în primii trei ani de la absolvire – a ajuns la 76% în 2017, la cel mai ridicat nivel din 2008 încoace.

Faţă de anul 2016, rata de an­gajare a proaspăt absol­ven­ţilor a crescut cu aproape 7 puncte pro­centuale. Cu toate acestea, rata este mai mică decât media din rândul statelor din Uniunea Europeană, de 80,2%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.05.2018

 
Cuvinte cheie:
absolventi
, angajare
, rata
, facultate
, liceu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide