Peste 3,2 milioane de români trăiesc în alte state europene, deşi salariile din ţară au crescut cu 50% în ultimii cinci ani

13 apr 2018 Autor: Roana Rotaru

Numărul românilor care au emigrat în alte ţări europene a crescut cu circa 40% în ultimii cinci ani, în ciuda creşterilor salariale înregistrate în România, o situaţie care arată că banii nu sunt singurul motiv pentru care românii aleg să părăsească România, potrivit specialiştilor din piaţă.

În ianuarie 2017, peste 3,2 milioane de români trăiau în alte state europene decât ţara de origine, cu circa 900.000 de persoane mai mult decât în 2013, potrivit datelor Eurostat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.04.2018

 
Cuvinte cheie:
romani
, crestere
, europene
, salarii
, romania
, refuz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide