Şeful Amgen România: Ideal ar fi ca medicii să câştige suficient încât să poată să-şi susţină singuri participarea la congrese

26 iul 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Sorin Popescu, directorul interi­mar al Amgen România, companie far­ma americană care activează pe piaţa lo­­ca­lă din 2010, spune că piaţa din Ro­mâ­nia are potenţial de creştere mai ma­re decât alte ţări europene, acesta fiind unul dintre motivele pentru care vin şi investitorii străini. Pentru acest an, pla­nurile Amgen pentru piaţa locală ur­mă­resc lansarea a două medicamente noi utilizate pentru tratarea unor boli gra­ve, după ce au pus pe piaţă anul acesta un medicament pentru cancerul de colon.

„România are cel mai mare poten­ţial de creştere dintre toate ţările Uniu­nii Europene. România poate să crească mai mult decât Marea Britanie sau Fran­ţa pentru că are o populaţie semni­fi­cativă şi o rată de tratament extrem de scă­zută. În momentul în care va avea niş­te politici mai bine puse la punct şi o finan­ţare adec­vată, o să poată prinde din ur­mă ce­lelalte ţări europene, va avea o creştere ma­re. Cred că la asta se gândesc şi com­pa­niile care investesc în conti­nua­re în România“, a spus Sorin Popescu pentru ZF.

El a precizat că din 2007 nu au mai fost intro­du­se medica­men­­te noi în lis­ta de com­pen­­sare pe piaţa lo­cală de­cât în situaţii rare, iar acest fapt a adâncit distanţa dintre România şi Europa. „Sunt medica­men­­te care acum salvează vieţi în Eu­ropa, dar în România nu. Medi­camen­te­le care se apro­bă în Uniu­nea Euro­peană  sunt absorbite în sis­temele de compensare în primul an şi jumătate, în­să perioada diferă de la ţară la ţară.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.07.2017

 
Cuvinte cheie:
romania
, medici
, europene
, medicamente
, participare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide