Sorin Vişoianu pleacă de la conducerea Immofinanz după un mandat de opt ani

21 feb 2018 Autor: Bogdan Alecu

Sorin Vişoianu, country manager operations Immofinanz pentru România şi Bulgaria a părăsit funcţia din cadrul companiei imobiliare, potrivit datelor din piaţă. Până la publicarea acestui articol Sorin Vişoianu nu a oferit niciun comentariu pe această temă. El deţine conducerea Immofinanz din 2010, iar anterior, între 2007 şi 2010 a fost director of real estate development pentru River Invest, dezvoltatorul birourilor Sema Parc.

Immofinnaz a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut venituri din chirii în valoare de 37 milioane de euro, în creştere cu circa 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului publicat de companie. Suma reprezintă peste 20% din veniturile din închirieri totale la nivel de grup.

Per total, grupul a avut venituri din chirii în valoare de 138,4 milioane de lei în primele nouă luni, atât din România, cât şi din celelalte ţări unde compania este prezentă - Ungaria, Austria, Polonia, Cehia. Gradul de ocupare în proprietăţile Immofinanz a fost de 90,1% în primele trei trimestre.

„Cele mai mari chirii noi ale unui singur chiriaş s-au regăsit în suprafaţa de aproximativ 2.400 de metri pătraţi din proiectul Băneasa Airport Tower din România, unde chiriaş este o bancă, şi în Empark din Varşovia, cu o companie de sectorul food & beverage”, se arată raportul companiei.

În ceea ce priveşte proiectele în dezvoltare ale Immofinanz, grupul are programate pentru România investiţii de 58,7 milioane de euro. Banii merg către proiecte care există deja pe piaţa locală, dar în care sunt prevăzute noi investiţii.

în raport se menţionează şi achiziţia mai multor parcuri de retail în Slovacia, Ungaria, dar şi România, la Botoşani.

Cele 18 proprietăţi pe care Immofinanz le are în România în prezent aveau, la 30 septembrie, o valoare de 618,3 milioane de euro. România reprezintă 17,8% din portofoliul total.

Portofoliul Immofinanz este concentrat în special pe birouri şi retail, după ce partea de proprietăţi logistice a fost vândută în 2015 către Blackstone.

Printre proprietăţile dezvoltate în România, se numără Iride Business Park, Metroffice, S-Park, Victoria Park, Băneasa Airport Tower (office) şi patru centre comerciale Vivo! în Cluj-Napoca, Piteşti, Constanţa şi Baia Mare.

Compania austriacă de dezvoltare imobiliară Immofinanz a cumpărat parcul de retail Family Center din Botoşani, pe care intenţionează să-l treacă sub numele Stop.Shop, unul din brandurile de retail din cadrul grupului. Informaţia a fost publicată în raportul companiei referitor la rezultatele financiare din primele nouă luni ale anului, unde se menţionează achiziţia mai multor parcuri de retail în Slovacia, Ungaria, dar şi România, la Botoşani.

 

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
conducere
, mandat
, plecare
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide