Un manager din România câştigă, în medie, 7.200 $ pe lună, mai mult decât unul din Rusia sau din Ungaria

17 apr 2018 Autor: Adelina Mihai

Cu un pachet de 7.200 de dolari brut pe lună, managerii din România câştigă cu 5% mai mult decât cei din Ungaria, cu 8% peste nivelul celor din Rusia şi aproape dublu faţă de managerii din Bulgaria.

Pachetul de remunerare al unui manager din România (care include salariul de bază Ă bonusurile) este de 7.200 de dolari brut (circa 5.100 de dolari net / 4.100 de euro net) pe lună, arată rezultatele raportului IMD World Talent Ranking 2017, realizat de centrul pentru competitivitate al şcolii de afa­ceri elveţiene Institute for Management Development. Astfel, România s-a  clasat pe locul 51 (din 63 de ţări analizate) în ceea ce priveşte atragerea talentelor din acest punct de vedere.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.04.2018

 
Cuvinte cheie:
romania
, manageri
, castigare
, management
, pachet
, rusia
, salarii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide