Un salariu pe zi în România. Cât câştigă un specialist în recrutare

1 oct 2018 Autor: Adelina Mihai

♦ Recruiterii au o misiune tot mai dificilă, pe fondul accentuării deficitului de personal de pe piaţa muncii.

Salariul pe care îl obţine un specialist în recrutare cu experienţă care lucrează departamentul de resurse umane al unei companii multinaţionale din România este de 4.224 de lei net pe lună, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor din stu­diul salarial realizat de firma cu activităţi în sectorul resurselor umane Mercer.

Rolul de recruiter implică, printre altele, managementul între­gului proces de recrutare a unui angajat, pornind de la com­pletarea formularelor de interviuri, negocierea ofertelor sa­la­riale, verificarea trecutului pro­fesional al candi­da­tului, dar şi a fap­tului că se în­deplinesc con­diţiile legale pentru angajare. Pe lângă sa­la­riul fix, re­cruiterii mai primesc bo­nu­suri şi be­neficii în cuantum de circa 630 de lei pe lună, mai arată datele Mer­cer.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2018

 
Cuvinte cheie:
Un salariu pe zi
, specialist in recrutare
, piata muncii
, angajare
, resurse umane
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide