Bucureştenii nu au prins încă gustul îngheţatei artizanale? În Capitală consumul de îngheţată artizanală este la jumătate faţă de Timişoara. Cu 30.000 de euro poţi să-ţi faci o gelaterie

22 apr 2017 Ziarul Financiar

Îngheţata artizanală devine o afacere pe care tot mai mulţi întreprinzători locali sunt dispuşi să o încerce, în condiţiile în care românii au prins gustul unui astfel de produs.

„Este un business care creşte de la an la an, iar ceea ce mă bucură foarte tare este că pe piaţa din Bucureşti apar tot mai multe iniţiative de acest gen, în felul acesta, noi, proprietarii de gelaterii, reuşim să creştem consumul de îngheţată artizanală“, spune Oana Pleşan, fondatoarea businessului INNI Gelato Artigianale, dar şi co-proprietar al bistroului La Fior Di Latte.

În Bucureşti, consumul de îngheţată artizanală este la jumătate faţă de Timişoara, unde, potrivit antreprenoarei,  piaţa are o vechime de 15-20 de ani. „În Capitală, într-o gelaterie artizanală se vând în medie 35-50 de kg de îngheţată pe zi, iar în Timişoara 80-100 de kilograme pe zi. Consumul aproape du­blu din Timişoara se întâmplă datorită faptu­lui că acolo există această piaţă de 15-20 de ani.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.04.2017

 
Cuvinte cheie:
ZF LIVE
, Oana Pleşan
, La Fior di Latte
, îngheţată artizanală
zf.ro
Abonează-te la Închide