Conferinţa „România 100 ani de business. 100 de idei să creştem mai departe“. Fără forţă de muncă, România nu poate juca pe scena economică a Europei

14 mai 2018 Autor: Mădălina Panaete

Antreprenori, bancheri şi consultanţi au discutat în cadrul conferinţei „România 100 ani de business“ despre ce soluţii sunt pentru dezvoltarea României în viitor.

♦ Lipsa forţei de muncă rămâne principala ameninţare a creşterii economice a României, iar antreprenorii spun că autorităţile trebuie să se concentreze mai mult pe educarea tinerilor rămaşi în ţară şi pe integrarea lor în câmpul muncii decât pe încercările de a-i atrage înapoi ce cei plecaţi în străinătate.

Aceasta este una dintre concluziile primei conferinţe din seria de evenimente „România 100 ani de business. Cum trecem de la idee la business. 100 de idei să creştem“, de la Braşov, organizată de ZF cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă şi audit EY.

 Turneul prin care ZF vrea să găsească 100 de idei pentru dezvoltarea sustenabilă a României în viitor va continua în acest an în cele mai mari oraşe din ţară. 

„Pe termen mediu şi lung forţa de muncă va fi principala problemă. Un studiu al Băncii Mondiale arată că până în 2050, România va avea sub 1,7 milioane de oameni în câmpul muncii. Într-o ţară utopică, în care roboţii ne vor servi cafeaua şi nimeni nu va munci, societatea ar funcţiona chiar şi în acest mod, dar nu vom putea face producţie, nu vom juca pe scena economică a Europei“, a spus în cadrul conferinţei Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania, a doua cea mai mare bancă din România după active.

Ideea este susţinută şi de Alex Milcev, partener şi lider al departamentului de asistenţă fiscală şi juridică în cadrul EY România, care spune că „dacă există vreo problemă care să pericliteze creşterea economică a României şi a companiilor, aceasta este lipsa forţei de muncă bine calificate“.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.05.2018

 
Cuvinte cheie:
Conferinţa „România 100 ani de business. 100 de idei să creştem mai departe“. Fără forţă de muncă
, România nu poate juca pe scena economică a Europei
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide