Conferinţa ZF „România 100 de ani de business“

Conferinţa ZF „România 100 de ani de business“. Zona Timişoara-Arad va deveni un hub regional şi va atrage oameni din alte ţări

12 oct 2018 Autor: Mădălina Panaete

Antreprenori, manageri, bancheri şi consultanţi au analizat perspectivele de dezvoltare ale judeţului Timiş şi ale României în viitor în conferinţa de la Timişoara.

♦ Aproximativ 170 de antreprenori, bancheri, consultanţi şi manageri au participat la a patra conferinţă din şirul de evenimente „România 100 de ani de business“, de la Timişoara.

Zona Timişoara-Arad are toate premisele să devină hub econo­mic regional şi poate atrage atât oameni din celelalte regiuni ale ţării, cât şi din ţările vecine. Principalele atuuri ale zonei sunt forţa de muncă bine pregătită, apropierea de Vest, dar şi baza economică foarte bună care pune regiunea pe primele locuri în ţară. În plus, Timişoara poate deveni prima „poartă“ de extindere regională a companiilor româneşti, nu doar prin exporturi, ci şi prin preluarea sau construirea de businessuri în alte ţări.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante idei de la conferinţa „România 100 de ani de business“, organizată la Timişoara de ZF cu sprijinul Băncii Transilvania şi al companiei de consultanţă EY România.

„Eu văd Timişoara-Arad ca un hub re­gio­nal. E o chestiune de timp până când oamenii din jur vor veni aici. Pentru moment se întâm­plă acea imigraţie internă, maşinile de Timiş de­vin minoritare. Dar cu timpul, datorită dez­voltării businessurilor şi creşterii economiei lo­cale vor fi încurajaţi şi străinii să vină aici. Acum 150 de ani a fost o imigraţie de italieni. Eu cred că Timişoara va avea o zonă me­tro­politană unită cu Aradul şi cred că vi­itorul Timişoarei va fi această uniune econo­mică cu Aradul“, a spus Cătălin Olteanu-Heel, director ge­neral tehnic şi in­ves­ti­ţii al companiei de servicii de salubrizare Retim Ecologic Service din Timişoara.

Judeţul Timiş este al doilea cel mai im­portant pol de business din România, afacerile com­paniilor înregistrate aici situându-se la 62 de miliarde de lei în 2017, arată datele de la Registrul Comerţului. În total, cifra de afaceri a tuturor companiilor din România s-a ridicat anul trecut la 1.400 mld. lei (304 mld. euro).

Florin Vasilica, partner şi head of tran­saction advisory services în cadrul compa­niei de consultanţă şi audit EY România, explică faptul că Timişoara şi implicit judeţul Timiş au crescut până acum bazându-se pe o poziţie geografică foarte bună.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2018

 
Cuvinte cheie:
timisoara
, arad
, oameni
, atragere
, antreprenori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide