Piaţa auto, cu acceleraţia la maxim: vânzările de maşini noi au urcat cu 35%, iar Ford la Craiova a ajuns deja la aproape 60.000 de maşini

27 iun 2018 Autor: Bogdan Alecu

Vânzările de autoturisme noi au urcat în primele cinci luni ale anului la aproape 60.000 de unităţi, în creştere cu 35% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automo­bile (APIA). Creşterea puternică vine şi în contextul în care anul acesta programul Rabla a demarat spre finalul lunii martie a acestui an, faţă de finalul lunii mai anul trecut.

Per total, luând în calcul şi vehiculele comerciale, piaţa locală a urcat cu 28%, la 70.358 de unităţi. Creşterea este mai mică în contextul în care vânzările de utilitare au urcat per total cu numai 5,2%, în timp ce camioanele grele, de peste 3,5 tone, continuă să scadă cu un ritm de 5,2% faţă de anul trecut, pe măsură ce marii transportatori nu-şi mai extind flotele în lipsa şoferilor profesionişti.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.06.2018

 
Cuvinte cheie:
craiova
, masini
, urcare
, vanzari
, ford
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide