Andreas Treichl, cel mai longeviv şef de bancă şi cel care a făcut din Erste cel mai mare creditor din regiune, îşi recunoaşte greşelile în FT: „Trebuia să fiu demis de câteva ori“

11 aug 2018 Autor: Anelis Baciu

Jurnaliştii de la FT îl caracterizează pe Treichl, în vârstă de 66 de ani în prezent, ca fiind un bancher sofisticat, elegant şi încrezător în sine, dar totodată îl acuză de falsă modestie.

Andreas Treichl, bancherul cu „sânge albastru“ care de 21 de ani se află la şefia Erste Bank, în prezent cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est, le-a mărturisit jurnalistilor de la Financial Times (FT) că de-a lungul carierei sale a făcut câteva greşeli majore pentru care „ar fi trebuit să fie demis de câteva ori“. Cu toate acestea, şi deşi în mandatul său la şefia Erste a trecut printr-o criză financiară globală, criza datoriilor din zona euro, două decenii de transformare în Europa Centrală şi de Est, precum şi achiziţii controversate, Andreas Treichl s-a lăsat condus de intuiţie şi cumva a supravieţuit, notează FT.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.08.2018

 
Cuvinte cheie:
financial times
, andreas treichl
, banca
, erste
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide