ASF a făcut radiografia vânzătorilor din piaţa asigurărilor. 36.100 de angajaţi ai asigurătorilor şi ai brokerilor vând poliţe de asigurare în România, de şase ori mai puţin decât în urmă cu cinci ani

16 mai 2018 Autor: Anelis Baciu

Forţa totală de vânzări din piaţa locală a asigurărilor, respectiv angajaţi ai brokerilor şi ai companiilor de asigurări, a scăzut dra­ma­tic în ultimii cinci ani şi a ajuns la finalul anului trecut la 36.130 de persoane, arată o analiză pre­zentată de Călin Rangu, director al Direc­ţiei supraveghere intermediari din cadrul Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară (ASF), în cadrul Forumului Inter­naţional de Asigurări şi Reasigurări (FIAR) organizat de Media Xprimm.

Numărul intermediarilor de asigurări s-a redus de peste şase ori în ultimii cinci ani, în condiţiile în care la finalul anului 2012 în piaţa asigurărilor activau ca intermediari 221.255 persoane fizice. Doar anul trecut, peste 54.000 de intermediari au dispărut din registrele ASF, un factor determinant al scăderii fiind reprezentat de intrarea în faliment a companiilor Astra Asigurări şi Carpatica Asig.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.05.2018

 
Cuvinte cheie:
ASF
, romania
, brokeri
, angajati
, asiguratori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide