Austriecii de la VIG au revenit puternic în piaţa RCA: vânzările de RCA au crescut cu 34% în T1 2018, în timp ce vânzările de asigurări de sănătate, o prioritate la nivel local, au stagnat

24 mai 2018 Autor: Anelis Baciu

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) care controlează aproximativ un sfert din piaţa locală de asigurări prin intermediul a trei companii - Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă- a revenit puternic în piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA) în primele trei luni din acest an, în condiţiile în care vânzările de RCA au crescut cu circa 34%, până la 55 milioane de euro. Spre comparaţie, pe parcursul anului trecut VIG îşi diminuase cu circa 24% portofoliul de RCA. După avansul de la începutul acestui an RCA-ul a ajuns să reprezinte peste 37% din afacerile locale ale austriecilor.

Cea mai activă companie VIG pe piaţa RCA este Asirom, iar cel mai probabil creşterea accelerată a vânzărilor din primul trimestru al anului a fost generată în mare măsură de Asirom.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.05.2018

 
Cuvinte cheie:
rca
, vanzari
, crestere
, piata
, asirom
, trecut
, afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide