Creditele ipotecare în lei au crescut cu 37% după 11 luni din 2017, la 38,2 mld. lei. Împrumuturile la Prima casă acoperă 80% din ipotecarele noi

8 ian 2018 Autor: Anelis Baciu

Stocul de credite ipotecare în lei a urcat astfel la 38,2 mld. lei, fiind în creştere cu 37% faţă de aceeaşi perioadă din 2016.

Cererea pentru locuinţe şi credite ipotecare în lei s-a menţinut pe final de an, în pofida epuizării garanţiilor Prima casă, astfel că în luna noiembrie 2017 băncile au mai acordat finanţări în lei în valoare de circa 940 mil. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2018

 
Cuvinte cheie:
credite ipotecare
, crestere
, prima casa
, imprumut
, acoperire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide