ING: Excesul de lichiditate s-a redus. Intervenţiile BNR pe curs, 1 mld. euro

11 iul 2018 Autor: Claudia Medrega

♦ Surplusul de lichiditate a scăzut în mai la 2,2 mld. lei, după ce în aprilie a fost de 6,7 mld. lei.

Analiştii de la ING Bank estimează că BNR a cheltuit în lunile mai şi iunie 2018 aproximativ 2,5 mld. euro pentru a susţine moneda naţională aflată pe un trend de depreciere în faţa euro, ca majoritatea monedelor din regiune.

În luna iunie, BNR a vândut aproxi­mativ 1 mld. euro din re­zerva valutară pentru a susţine leul, după ce în luna mai intervenţiile băncii centrale au fost de circa 1,5 mld. euro, repre­zentând cea mai mare sumă în valută vândută de BNR după toamna anului 2012, a­pre­ciază ING Bank.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.07.2018

 
Cuvinte cheie:
ING
, Excesul de lichiditate
, BNR
, curs valutar
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide