Isărescu, BNR: Produsele financiare de tip criptomonede pot furniza adevărate şocuri pentru industria financiară. Reţelele sociale necesită o mare atenţie

2 nov 2018 Autor: Claudia Medrega

Produsele financiare de tip criptomonede, internet ban­king sau plăţi instant pot furniza adevărate şocuri pentru indus­tria financiară, generând incertitudine şi testând, con­comitent, rezilienţa conformităţii şi, implicit, capacitatea de absorbţie instituţională a acestor şocuri, într-un peisaj de ser­vicii financiare supus unor schimbări rapide, apreciază Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

„Conformitatea are nevoie de o abordare gândită în pers­pec­tivă (forward looking) şi necesar a fi testată la noile con­diţii de stres atât de autoritatea de supraveghere bancară, cât şi de fiecare entitate din sectorul financiar-bancar“, a decla­rant recent Isărescu. BNR urmăreşte reglementarea domeniului criptomonedelor.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.11.2018

 
Cuvinte cheie:
financiar
, bnr
, furnizare
, mugur isarescu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide