Isărescu inundă piaţa cu lichiditate: BNR le-a dat băncilor 12,2 mld. lei printr-o nouă operaţiune repo, cea mai mare din ultimii şase ani

28 aug 2018 Autor: Claudia Medrega

BNR le-a dat ieri băncilor 12,2 mld. lei în cea de-a treia operaţiune repo organizată în acest an, tranzacţie prin care banca centrală achiziţionează temporar titluri de stat aflate în portofoliul instituţiilor de credit oferindu-le în schimb lichiditate.

Aceasta reprezintă cea mai mare sumă injectată de BNR în sistem prin operaţiuni repo din ultimii aproape şase ani. Un nivel mai mare al repo, de 12,6 mld. lei, a fost înregistrat la începutul lunii octombrie 2012.

Dobânda la care sumele au fost oferite ieri a fost de 2,5% - egală cu dobânda de politică monetară, stabilită la acest nivel din primăvara acestui an.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.08.2018

 
Cuvinte cheie:
bnr
, lichiditate
, repo
, dobanda
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide