Noua lege a băncilor pentru locuinţe a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

12 iul 2018 Autor: Anelis Baciu

♦ Statul român a plătit peste 100 mil. euro pentru clienţii băncilor de locuinţe în ultimii zece ani.

Noua lege a sistemului de econo­misire-creditare adoptată de Parlament la jumătatea lunii iunie a acestui an a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, ceea ce înseamnă că cele două bănci BCR Banca pentru Locuinţe şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe mai trebuie să aştepte doar normele de aplicare a legii pentru a-şi relua efectiv activitatea şi a atrage noi clienţi. Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Dezvoltării Regionale trebuie să vină cu normele de aplicare a noii legi în termen de 30 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

Noutatea pe care noua lege o aduce constă în obligativitatea clientului de a justifica utilizarea în scop locativ a primei încasate de la stat şi a dobânzii aferente acesteia. În caz contrar, clientul nu va primi prima de la stat care a rămas la 25% din valoarea sumei economisite într-un an, dar nu mai mult de 250 de euro, adică echivalentul unui depozit de 1.000 de euro. Justificarea în scop locativ trebuie efectuată în maximum şase luni.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

 
Cuvinte cheie:
băncile pentru locuinţe
, lege
, promulgare
, Klaus Iohannis
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide