Preşedintele grupului italian Intesa Bank: România reprezintă o oportunitate de business importantă, dorim să creştem organic şi sustenabil

20 iun 2018 Autor: Cristian Hostiuc

Gian Maria Gros-Pietro, preşedintele Consiliului de Administraţie al Intesa Sanpaolo:

„În opinia mea, consolidarea în sectorul bancar italian va implica în principal băncile mijlocii şi mici, în timp ce fuziunile între actorii mai mari e foarte puţin probabil să se întâmple“

Gian Maria Gros-Pietro, preşedintele Consiliului de Administraţie al Intesa Sanpaolo, afirmă că Ro­mânia reprezintă o opor­tunitate de business importantă pentru grupul bancar italian, iar intenţia este de a creşte organic şi sustenabil şi de a profita de numărul considerabil de companii italiene care activează pe piaţa românească.

„Dorim să creştem organic şi sustenabil, să ne îmbunătăţim serviciile şi modelele de distribuţie. Considerăm că România repre­zintă o oportunitate de business importantă, dat fiind că este una dintre cele mai mari pieţe din regiunea Europei de Sud-Est din punctul de vedere al populaţiei, dar şi pe fondul dezvoltării producţiei locale şi a numărului considerabil de aproximativ 24.000 de companii italiene care activează aici, companii româneşti cu acţiuni italiene şi companii italiene cu acţiuni româneşti“, a menţionat Gros-Pietro, 75 ani, care conduce cel mai mare grup bancar italian, cu active de 800 mld. euro, cu un profit de 7 mld. euro şi o valoare bursieră de 43 mld. euro.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2018

 
Cuvinte cheie:
business
, grup
, important
, italian
, presedinte
, reprezentare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide