Programul Prima casă. Guvernul a redus marja maximă de dobândă la 2%, dar alocă mai puţine fonduri

11 ian 2018 Autor: Iulian Anghel

O altă schimbare importantă o reprezintă eliminarea utilizării valorii de reîntregire a plafonului (revolving) pentru emiterea de garanţii, guvernul luând această decizie pentru a nu pune la dispoziţia finanţatorilor participanţi în program şi a altor limite suplimentare faţă de plafonul de 2 mld. lei alocat programului Prima casă pentru 2018

Actul normativ adoptat ieri modifică şi completează hotărârea guvernului nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de realizare a programului Prima casă.
 
Guvernul a redus ieri marja maximă de dobândă pentru pro­gra­mul Prima casă de la 2,5% la 2%, în vreme ce plafonul alocat al garanţiilor care pot fi emise pen­tru 2018 în cadrul programului a fost stabilit la 2 miliarde de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2018

 
Cuvinte cheie:
guvern
, program
, prima casa
, plafon
, aprobare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide