Radu Gheţea rezistă la CEC: Noul ministru al finanţelor i-a prelungit mandatul cu trei luni

7 mar 2018 Autor: Anelis Baciu

Ministrul de finanţe Eugen Teodorovici i-a prelungit săptămâna trecută cu trei luni mandatul lui Radu Gheţea la şefia CEC Bank, cea mai mare bancă din portofoliul statului. Până acum mandatul lui Gheţea era reînnoit lunar, însă procesul lent şi anevoios de găsire a unui succesor la CEC l-a determinat pe Teodorovici să prelungească mandatul actualului şef cu trei luni în loc de una.

Reînnoirea mandatului lui Gheţea pe o perioadă mai lungă decât de obicei vine şi în contextul retragerii lui Dan Sandu, un bancher cu o experienţă de peste 20 de ani, care a preferat mai degrabă să fie CEO la Intesa Sanpaolo România. Sandu fusese propus la şefia CEC Bank de Ministerul Finanţelor şi trecuse de comitetul de nominalizare din cadrul bănci, condus de Valentin Mavrodin, membru în board şi secretar de stat în Ministerul Finanţelor, şef al Trezoreriei statului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.03.2018

 
Cuvinte cheie:
mandat
, cec
, finante
, ministru
, radu ghetea
, prelungire
, cec bank
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide