Topul integral al băncilor din România pentru anul 2017

4 iul 2018 Autor: Claudia Medrega

Un număr de 19 din cele 35 de bănci au înregistrat în 2017 scăderi ale cotelor de piaţă după active. Consolidarea sistemului bancar a continuat în 2017, Banca Comercială Carpatica şi Bank of Cyprus ieşind din peisajul bancar românesc. În top zece bănci au fost două schimbări importante, respectiv rocada Raiffeisen - UniCredit şi CEC Bank - ING Bank. ING Bank, Banca Transilvania şi Patria Bank au avut cele mai mari creşteri ale cotelor de piaţă. Multe schimbări de poziţie la băncile mici. Jumătate din băncile de pe piaţa locală au o cotă de piaţă de sub 1%.

Sistemul bancar românesc cuprindea anul trecut 35 de bănci, faţă de 37 în 2016, dintre care jumătate cu o cotă de piaţă sub 1%. Cele 35 de instituţii de credit deţineau împreună active nete bilanţiere totale de 427,8 mld. lei la finele anului 2017, în creştere cu 8,7% faţă de 2016, iar profitul la nivelul sistemului bancar a ajuns la un record de 5,3 mld. lei. ING Bank, Banca Transilvania şi Patria Bank au avut cele mai mari creşteri ale cotelor de piaţă în 2017. ING Bank, sucursala de la Bucureşti a grupului olandez cu acelaşi nume a ajuns să controleze 7,9% din activele totale din sistemul bancar local, după o creştere de 0,79 de puncte în 2017. În urma acestei evoluţii, ING Bank a urcat pe locul şase, făcând rocada cu CEC Bank.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.07.2018

 
Cuvinte cheie:
banci
, top
, romania
, sistem bancar
, crestere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide