ZF Live. Ionuţ Dumitru, economist-şef Raiffeisen Bank: Ne aşteptăm ca ROBOR să se stabilizeze undeva la nivelul curent de puţin peste 3%

17 aug 2018 Autor: Răzvan Botea

Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: Dinamica creditului este în con­tinuare una sub dinamica PIB, iar dina­mica creditelor pe companii este foarte modestă. Probabil că destul de multe companii sunt încă prudente în momentul de faţă.

♦ Nivelul ROBOR în 2018 va rămâne undeva în jurul valorii actuale, de puţin peste 3%, potrivit aşteptărilor analiştilor ♦ Cu toate acestea, este de aşteptat o creştere a dobânzii de politică monetară, pe fondul tendinţelor inflaţioniste, capitol la care este posibil să avem surprize neplăcute, a spus Ionuţ Dumitru, economist-şef al Raiffeisen Bank, la ZF Live.

„Au fost multe critici pentru creşterea dobânzii de anul trecut, însă dacă nu se lua această decizie, inflaţia oricum creş­tea, iar anul acesta creşterea era mult mai bruscă şi mai puternică. Ne aştep­tăm ca ROBOR să se stabilizeze un­deva la nivelul curent de uşor peste 3%, dar nu cred că vom mai asista la creşteri foarte rapide. Ne aşteptăm la o creştere de dobândă de politică monetară până la finalul anului, aceasta fiind depen­dentă de nivelul inflaţiei. S-ar putea ca şi la nivelul inflaţiei să avem surprize neplăcute până la finalul anului.”

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.08.2018

 
Cuvinte cheie:
economist
, ionut dumitru
, raiffeisen
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide