ZF Live. Mihai Bogza, fostul preşedinte al Bancpost a preluat poziţia de director executiv al Confederaţiei Concordia: Am fost o prezenţă discretă în dialogul social până acum, dar vrem să schimbăm situaţia

4 iul 2018 Autor: Roxana Rosu

Confederaţia Patronală Concordia, din care fac parte 7 din primele 10 companii private din România, vrea să devină o voce mai puternică în dialogul economic şi social, asemenea Consiliului Investitorilor Străini şi a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, având în vedere importanţa firmelor membre, cu un total de circa 300.000 de angajaţi, a spus la ZF Live Mihai Bogza, noul director executiv al Confederaţiei. Mihai Bogza a lucrat peste 20 de ani în sectorul bancar, ca preşedinte al Bancpost şi viceguvernator al BNR. În plus, el a condus la un moment dat Consiliul Investitorilor Străini. „Vreau să ridic prestigiul şi prezenţa publică a Concordiei măcar până la nivelul activităţii pe care o desfăşoară. Noi am fost foarte activi în dialogul social, dar puţin cunoscuţi în spaţiul public”. Printre măsurile de politică economică necesare pe care le-a inventariat confederaţia se numără accesul la forţă de muncă şi predictibilitatea cadrului legislativ. „Vrem să facem un studiu pe tema forţei de muncă şi să dăm soluţii pe multe paliere. Problemele sunt emigraţia şi lipsa mobilităţii forţei de muncă, infrastructura proastă, un sistem greşit de ajutoare sociale, un sistem de învăţământ care nu formează competenţe cerute”.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.07.2018

 
Cuvinte cheie:
confederatie
, dialog
, concordia chiajna
, director
, executiv
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide