Business internaţional

Bursele lumii sunt lovite de ameninţările lui Trump privind aplicarea de noi taxe vamale produselor din China

20 iun 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Marţi, marile burse de pe glob au fost puternic afectate de ultimul anunţ al preşedintelui Trump care a ameninţat că va introduce noi taxe vamale Chinei după ce Beijinul a răspuns cu aceeaşi monedă primei astfel de mişcări americane.

De această dată, Trump a ameninţat cu o taxă vamală de 10% pentru produse în valoare de 200 miliarde dolari, după ce cu câteva zile înainte a anunţat o taxă de 25% pentru un coş de produse în valoare de 50 miliarde dolari. Astfel, ultimele evenimente nu fac decât să arate că fricile de până acum ale comunităţii investiţionale privind alunecarea într-un peisaj protecţionist nu au fost complet nefondate.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Bursele lumii
, Donald Trump
, China
, taxe vamale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide