Ce spune Tradeville despre impacul asupra companiilor de la bursă a programului României de înzestrare a armatei prin alocarea a 2% din PIB spre apărare

9 mar 2018 Autor: Mediafax

Turbomecanica a înregistrat un profit în creştere substanţială, dar alte companii din domeniul apărării au înregistrat scăderi ale profitului în 2017, an în care bugetul apărării a fost, pentru prima dată, de 2% din PIB, arată o analiză a companiei de brokeraj Tradeville.

Pentru prima data, bugetul Ministerului Apărării Naţionale a fost de 2% din Produsul Intern Brut, iar în 2018 se va menţine această alocare, ceea ce înseamnă că programele majore de înzestrare vor continua. „În acest context, merită să înţelegem mai bine performanţa financiară a principalelor companii româneşti de apărare în 2017”, notează Tradeville.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.03.2018

 
Cuvinte cheie:
crestere
, aparare
, companii
, pib
, armata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide