Cele cinci SIF-uri, cei mai mari acţionari ai Băncii Transilvania, au 15% din instituţia de credit, adică 1,7 miliarde de lei

5 iul 2018 Autor: Liviu Popescu

SIF3 şi-a majorat cu 52% deţinerea la Banca Transilvania în primul trimestru din 2018, dar rămâne societatea cu cea mai redusă expunere.

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) sunt cei mai mari acţionari ai Băncii Transilvania, cea mai tranzacţionată acţiune de la bursa românească, în contextul în care acestea deţin 15% din capitalul so­cial al băncii, echivalentul unei expuneri de 1,7 mi­liarde de lei, potrivit datelor din raportul pe primul tri­mestru din 2018. Spre comparaţie, Banca Euro­peană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) are 8,6% din capitalul social al băncii de la Cluj, fiind cel mai mare acţionar instituţional individual, iar cele şapte fonduri de pensii Pilon II au 11,6%. Cea mai importantă modificare în numărul de acţiuni TLV deţinute de SIF-uri a fost efectuată în pri­mele trei luni de SIF3 Transilvania, societate care are şi cea mai mică deţinere în capitalul social al băncii de la Cluj. SIF Transilvania a achiziţionat circa un milion de acţiuni la bancă, plus 52% faţă de deţinerea din decembrie 2017, iar portofoliul acesteia a urcat la 8,3 milioane de lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.07.2018

 
Cuvinte cheie:
banca
, crestere
, sif
, transilvania
, actionari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide