Cotaţia aluminiului a crescut cu peste 10% în mai puţin de o săptămână

13 apr 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Preţul unei tone de aluminiu a ajuns pe bursa londoneză de mărfuri la 2.251 dolari, în creştere cu 10% faţă de vineri, momentul în care autorităţile americane au anunţat aplicarea unor sancţiuni economice ce vizează nume importante de pe scena de business rusească. 

Cotaţia aluminiului s-a bucurat de o apreciere importantă  în 2017, după ce se apropiase de nivelurile postcriză, în urma unei creşteri de 30%. Evoluţia din 2017 a fost sprijinită şI de decizia autorităţilor chineze de a scădea din producţie, în încercarea de a reduce poluarea.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.04.2018

 
Cuvinte cheie:
Cotaţia aluminiului
, aluminiu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide