Diferenţele salariale se văd şi la pensie: 15.000 lei, valoarea medie a unui cont Pilon II pentru un bărbat care a contribuit în ultimii zece ani, faţă de 13.400 lei la femei

12 iul 2018 Autor: Liviu Popescu

Un participant de sex masculin la Pilonul II de pensii private pentru care au fost virate contribuţii între 109 şi 120 de luni, adică între nouă şi zece ani, are o valoare medie a contului de 14.920 de lei, în timp ce un participant de sex feminim are 13.440 de lei, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

„Se remarcă o diferenţă a valorilor medii ale conturilor bărbaţilor comparativ cu cele ale femeilor de 9,93%, ceea ce se poate explica prin diferenţele existente între câştigurile salariale.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

 
Cuvinte cheie:
cont
, valoare
, femei
, participanti
, barbati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide