INTERVIU

Dorel Goia, acţionar la Teraplast: Nu vreau să-mi majorez participaţia în companie

6 iul 2018 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Pentru 2018, grupul şi-a propus să realizeze afaceri de 970 mil. lei, mai mult decât dublu faţă de 2017, avans care ar trebui să vină din integrarea noilor companii achiziţionate anul trecut.

Procesatorul de PVC Teraplast Bistriţa a investit în ultimii zece ani 323 de milioane de lei în fabricile pe care le are în România, sumă la care se adaugă 314 milioane de lei pentru salariile angajaţilor. Bilanţul companiei pentru ultimul deceniu vine în contextul în care la începutul lunii iulie grupul a marcat zece ani de la listarea pe Bursa de Valori Bucureşti. Grupul Teraplast şi-a triplat valoarea de piaţă în cei zece ani de tranzacţionare, având acum o capitalizare de aproape 307 milioane de lei. „Cea mai mare provocare pe care am întâmpinat-o în aceşti zece ani a fost criza din 2008, chiar anul în care ne-am listat. Ne-a prins într-un moment dificil, pentru că în acea perioadă ne-am mutat fabrica şi am avut costuri enorme generate de mutare“, spune Dorel Goia, acţionarul majoritar al Teraplast, cu aproximativ 47% din companie, şi preşe­dintele consiliului de administraţie.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.07.2018

 
Cuvinte cheie:
teraplast
, companie
, actionari
, participatie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide