Fondul Proprietatea: Nu îngropaţi Pilonul II de pensii! Viitorul pieţei de capital depinde de menţinerea integrităţii Pilonului II

24 mai 2018 Autor: Roxana Rosu

Johan Meyer, Fondul Proprietatea: În absenţa fondurilor de pensii (care cumpără obligaţiuni publice, acţionând drept creditor al guvernului), statul român ar deveni foarte dependent de creditorii străini.

Fondurile din Pilonul II deţin 20% din free-floatul bursei şi 7% din datoria publică a României.

Pilonul II de pensii are rolul de a completa, nu de a înlocui sistemul de pensii de stat, fiind conceput pentru a asigura venituri suplimentare contribuabililor, în contextul în care în ultimii zece ani fon­durile de pensii au contribuit la consolidarea pieţei de capital şi au oferit companiilor o me­todă de finanţare alter­nativă, spune Johan Meyer, manager de portofoliu al Fon­dului Pro­prietatea, emitent cu expunere pe companii de importanţă strategică pentru România, precum Hidro­electria, Petrom, Nuclear­electrica.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.05.2018

 
Cuvinte cheie:
pensii
, refuz
, fonduri
, pilonul ii
, capital
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide