Glencore, prezent şi în România, scade cu până 13% la bursă după ce SUA îi cere documente într-un posibil scandal de corupţie

4 iul 2018 Autor: Catalina Apostoiu

Acţiunile Glencore, companie prezentă şi pe piaţa din România şi unul dintre cei mai mari traderi de cereale, scădeau marţi după-amiază cu până la 5% pe bursa de la Londra după după ce autorităţile americane i-au cerute traderului documente într-o anchetă de corupţie.

Acţiunile Glencore au suferit cel puternic declin din ultimii doi ani după ce autorităţile americane au solicitat companiei documente având legătură cu posibile acţiuni de corupţie şi spălare de bani, scrie Bloomberg. Cel mai mare trader de materii prime din lume a anunţat că a primit o citaţie din partea departamentului american de justiţie pentru predarea de documente. Aceste privesc activităţile desfăşurate de companie în Nigeria, Congo şi Venezuela din 2007 până în prezent.

Acţiunile au pierdut până la 13%, peste 5,5 miliarde de lire sterline (7,3 miliarde de dolari) fiind şterse din valoarea de piaţă a companiei. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.07.2018

 
Cuvinte cheie:
glencore
, documente
, prezentare
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide