La zece zile de când SIF Oltenia a anunţat că îşi face exit-ul de la BCR, acţiunile au plus 7%

5 iul 2018 Autori: Dan Grigore Ivan , Liviu Popescu

Tudor Ciurezu, preşedinte executiv al SIF Oltenia: Am avut în permanenţă o preocupare constantă să restructurăm cantitativ şi calitativ portofoliul societăţii pentru creşterea lichidităţii, a valorii şi atractivităţii acţiunii în rândul potenţialilor investitori.

Spre comparaţie, indicele principal BET a scăzut cu 1,5% cu o zi înainte ca SIF Oltenia să anunţe că va vinde la BCR.

Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au urcat cu 7% de când societatea a anunţat că va vinde participaţia la BCR pentru 140 mil. euro către austriecii de la Erste, şi până la preţurile de tranzacţionare de ieri după-amiază, în condiţiile în care indicele principal BET a scăzut cu 1,5%. SIF Oltenia a raportat pe 25 iunie 2018 că va vinde 6,3% din capitalul social al BCR, iar ZF a calculat dinamicile cu închiderile din şedinţa precedentă, în acest caz fiind cea din 22 iunie. SIF Oltenia a ajuns astfel la o valoare de piaţă de 1,2 miliarde de lei. „Am avut în permanenţă o preocupare constantă să restructurăm cantitativ şi calitativ portofoliul societăţii pentru creşterea lichidităţii, a valorii şi atractivităţii acţiunii în rândul poten­ţia­lilor investitori”, a declarat Tudor Ciu­rezu, preşedintele SIF Oltenia.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.07.2018

 
Cuvinte cheie:
sif
, oltenia
, sif oltenia
, actiuni
, bcr
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide