Mihai Căruntu, BCR: Pe termen scurt şi mediu se poate spune că potenţialul de creştere a bursei este limitat

2 nov 2017 Autor: Liviu Popescu

Randamentul mediu al divi­den­delor pe 2017 calculat pentru prin­cipalele acţiuni de la BVB este de peste 6%, iar randamentul obligaţiunilor guvernamentale emise de statul român este de circa 4,3% şi astfel nu se poate spune că BVB ar fi în ansamblu o piaţă scumpă, chiar şi în condiţiile în care dobânzile şi randamentul obligaţiunilor guvernamentale vor mai avansa în acest an şi în 2018, explică Mihai Căruntu, analist senior piaţa de capital în cadrul BCR, cea mai mare bancă din România.

„În ansamblu, pe termen scurt şi mediu se poate spune că potenţialul BVB de creştere este limitat“, explică el pentru ZF. Indicele de referinţă BET a scăzut pe parcursul lunii octombrie timp de zece şedinţe consecutiv, situaţie nemaiîntâlnită din 2003 încoace, când scăzuse de 11 ori la rând.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.11.2017

 
Cuvinte cheie:
crestere
, mediu
, bcr
, bursa
, potential
, limitare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide