Finanţe personale

Peste 23.000 de români au devenit acţionari în patru luni, pe când fondurile mutuale au minus 200 de investitori

15 iun 2017 Autori: Liviu Popescu , Cristian Hostiuc

Circa 23.000 de persoane fizice au devenit acţionari la com­panii din România în primele patru luni din 2017, în timp ce numărul de companii nou înfiinţate a fost de circa 45.000, iar băncile au strâns în medie aproximativ 177.000 de de­po­nenţi. Pe de altă parte, fondurile mutuale, printre cele mai simple instrumente de investiţii, aveau la final de aprilie circa 416.000 de investitori, în scădere cu 206 persoane faţă de decembrie anul trecut.

„Românii nu au aversiune faţă de risc, sunt curajoşi, au ini­ţia­tivă, dar au încă foarte puţine cunoştinţe financiare”, ex­plică Dan Popovici, directorul general al adminis­tra­to­rului de fonduri mutual OTP Asset Management, cu active în administrare de 630 mil. lei la final de aprilie. Practic, în căutarea profitului românii sunt mai dispuşi să-şi asu­me riscul de a-şi deschide propria firma, sau de a deveni acţionari, decât să se orienteze spre fondurile de investiţii care ar putea să le majoreze plasamentele chiar şi cu 40% într-un an.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.06.2017

 
Cuvinte cheie:
actionari
, fonduri mutuale
, investitori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide