Petrolul a crescut cu 1% vineri pe fondul eventualelor sancţiuni aplicate Iranului. La Bucureşti, acţiunile Petrom urcă cu 2,4%

2 iul 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Cotaţia petrolului WTI a crescut vi­neri cu 1%, până la 73,45 dolari, maxi­mul ultimilor trei ani şi jumătate, după ce săptămâna trecută Statele Unite au cerut tuturor să oprească im­por­turile de petrol din Iran, acţiu­ne ce ar putea conduce la re­ducerea ofertei din piaţă.

Preţul petro­lu­lui este în plină revenire, cu o apreciere de pes­te 40% în ultimul an şi un avans de 23% de la începu­tul acestui an. La aceas­tă evolu­ţie au con­tribuit atât tă­ie­rile con­certate de pro­ducţie din partea mem­bri­lor OPEC şi a altor mari actori din piaţă, cât şi o economie mondială în creştere, ce a permis o cerere mai mare de aur negru.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Petrolul
, sanctiuni
, Iran
, bursa
, petrom
, actiuni
, bet
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide