Petrom extrage tot mai puţine hidrocarburi, dar raliul făcut de barilul de petrol compensează scăderea producţiei

12 iul 2018 Autor: Roxana Petrescu

♦ Producţia de petrol şi gaze a OMV Petrom a scăzut cu 5% în al doilea trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut, dar în schimb barilul s-a scumpit cu 50% ♦ În ciuda scăderii din zona de producţie, pierderile cel mai probabil vor fi compensate de evoluţia foarte bună a barilului de petrol.

OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a înre­gistrat în cel de-al doilea trimestru al anu­lui o producţie hidrocarburi de 160.000 de barili pe zi, în scădere cu 5% faţă de perioada similară a anului trecut, când compania reuşea să extragă la nivel de grup circa 169.000 de barili pe zi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.07.2018

 
Cuvinte cheie:
Petrom
, scadere
, petrol
, productie
, compensatii
, raliu
, gaze
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide