„Salvatorul oţelului”, Sanjeev Gupta, care cumpără Sidex Galaţi, apelează la competiţie pentru finanţare

22 oct 2018 Autor: Răzvan Botea

Sanjeev Gupta, indianul care cumpără combinatul Sidex Galaţi de la Lakshmi Mittal, a abordat rivali din industrie pentru împrumutruri, după ce una dintre principalele sale surse de finanţare, fondul de investiţii elveţian GAM, întâmpină probleme, scrie Financial Times.

În ultimii trei ani, Sanjeev Gupta, supra-numit „Salvatorul Oţelului” (Savior of steel – n.r. eng.), a avut o ascensiune impresionantă, de la o oarecare obscuritate la un imperiu dinsutrial întins pe patru continente, cu afaceri de 17 mld. dolari şi mai mult de 20.000 de angajaţi.

O serie rapidă de achiziţii, de la topitorii de aluminiu în Scoţia, la oţelării în Australia, au condus la crearea imaginii sale de salvator al industriei în ţările respective.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
finantare
, cumparare
, competitie
, galati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide