Statistici de la OTP Asset Management: 8.600 de investitori cu un portofoliu mediu de 98.000 de lei

12 feb 2018 Autor: Liviu Popescu

Dan Popovici, şeful OTP AM: Ce experimentăm astăzi nu seamănă deloc cu ultima criză, din 2007-2009

♦ Din numărul total de investitori, o pondere de 17% sunt în fonduri de investiţii cu componenta de acţiuni.

OTP Asset Management, admi­nistrator cu active nete de circa 670 mil. lei, are aproximativ 8.600 de investitori care investesc în fonduri mutuale, una dintre cele mai simple instrumente financiare de investiţii, din care 17% sunt investitori în fonduri de acţiuni sau cu com­ponenta de acţiuni, po­trivit infor­maţiilor trans­mise la soli­citarea ZF.

Portofoliul mediu al unui investitor este de 98.000 de lei, în timp ce un investitor în fonduri de acţiuni are în medie 63.600 de lei. Cel mai bătrân investitor are 90 de ani, iar cel mai tânăr doar un an.

Fondurile deschise de investiţii sunt vehicule inves­ti­ţionale, prin care sumele de bani  de la investitori sunt investite în instrumente financiare precum acţiuni, obligaţiuni, depozite bancare, iar ulterior rezultatele investiţiilor sunt împărţite proporţional între investitorii fondului, în funcţie de deţinerile fiecăruia.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2018

 
Cuvinte cheie:
investitori
, otp bank
, management
, mediu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide