Industriaşul Valer Blidar: De zece ani se vorbeşte de tramvaie noi în Bucureşti, fără rezultat

2 nov 2018 Autor: Mirabela Tiron

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad, unul din cei  mai mari producători de material rulant de pe piaţa locală, spune că de zece ani se discută de achiziţia de tramvaie pentru Bucureşti, dar în acest timp nu s-a ajuns la un rezultat.

„De zece ani se tot fac paşi pentru achiziţia de tramvaie pentru Bucureşti, aşteptăm să vedem pasul final, licitaţia efectivă. Activitatea noastră este blocată şi de derularea îngreunată a procedurilor şi la celelalte licitaţii din ţară, pe care le-am câştiga (cu referire la licitaţiil din Galaţi, Cluj şi Oradea - n. red.). Am semnat acordul cadru şi acum stăm, motivaţia fiind că încă nu s-a aprobat finanţarea. Pe vagoane nu se mişcă nimic în continuare în ţară, trebuie să căutăm în străinătate contracte“, a spus in­dustriaşul Valer Blidar, unul dintre puţinii antreprenori care deţin fabrici construite în perioada industrializării masive din anii ’70 - ’80. România are nevoie de 1.000 de tramvaie noi, dar şi de 1.200 de  vagoane noi, potrivit lui.

În 2016, Municipiului Bu­cureşti a aprobat două proiecte pentru achiziţia a 100 de tramvaie noi, dar ulterior nu s-a făcut niciun demers spre achiziţia acestor autovehicule, proiectul a rămas, ca şi altele, doar pe hârtie. Şi a fost readus în discuţie recent de primarul Capitalei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.11.2018

 
Cuvinte cheie:
Industrias
, Valer Blidar
, tramvaie noi
, vagoane
, Astra Vagoane Călători
, Arad
, material rulant
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide