Schimbare în clasament: Antreprenorul Mircea Bulboacă din Sibiu, proprietarul CON-A, a ajuns cel mai mare constructor român în 2017, susţinut de proiectele industriale dar şi de noile stadioane de fotbal din Craiova şi Târgu Jiu

21 iun 2018 Autor: Bogdan Alecu

Mircea Bulboacă

♦ Avântul construcţiilor industriale, de la depozite la fabrici, dar şi noile stadioane de fotbal din Craiova şi Târgu-Jiu au propulsat compania de construcţii CON-A din Sibiu pe primul loc între constructorii români.

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, controlată de an­treprenorul Mircea Bulboacă, a rulat în 2017 afaceri de aproape 550 mil. lei, în creştere cu 51% faţă de anul anterior, depăşind jucători locali precum Bog’Art, Construcţii Erbaşu sau Hidroconstrucţia, conform datelor din anuarul Cei mai mari jucători din economie, editat de ZF.

„Anul trecut a fost unul cu lucrări pentru noi, iar unele dintre acestea au fost contractate inclusiv în 2016. Noi ne concentrăm mult pe hale industriale. Am avut mari beneficiari precum Daimler la Sebeş, Bosch la Cluj, Pirelli sau Michelin. Acum lucrăm cu cei de la Ursus, Philip Morris, dm şi B. Braun la Timişoara“, a spus Mircea Bulboacă, antreprenorul care controlează compania de construcţii CON-A. Printre proiectele construite de CON-A se numără inclusiv stadionul Ion Oblemenco din Craiova, dar şi cel din Târgu-Jiu, construit în parteneriat.

Cel mai mare constructor de pe piaţa locală rămâne compania austriacă Strabag, cu aproape 623 de milioane de lei cifră de afaceri anul trecut.

Creşterea CON-A vine într-un moment dificil pentru piaţa locală a construcţiilor, care se confruntă de la an la an cu un deficit tot mai mare de muncitori, dar şi cu o scădere puternică a investiţiilor publice, în special în infrastructură. Cu toate că România are nevoie de sute şi mii de kilometri de autostradă spre exemplu, în 2016 nu a fost inaugurat niciun tronson nou, iar anul trecut numai 15 km au fost deschişi circulaţiei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.06.2018

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
antreprenori
, Antreprenor
, Mircea Bulboacă
, Sibiu
, CON-A
, constructor
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide