În mijlocul Campionatului Mondial, Cristiano Ronaldo este condamnat la închisoare cu suspendare şi o amendă de 22 de milioane de dolari pentru evaziune fiscală

17 iun 2018 Autor: Alex Ciutacu

Superstarul Cristiano Ronaldo a ajuns la o înţelegere cu autorităţile spaniole într-un caz de evaziune fiscal în care acesta este acuzat că nu ar fi plătit taxe în valoare totală de 17,1 milioane de dolari în perioada 2011-2014, potrivit Fortune, care îi citează pe spaniolii de la El Mundo.

Jucătorul portughez, care joacă la Real Madrid şi la echipa naţională a Portugaliei, a încheiat un accord pentru o sentinţă la închisoare cu suspendare şi o amendă de 21,8 milioane de dolari.

Cu toate acestea, potrivit Reuters, sunt şanse slabe ca acesta să execute timp în închisoare, deoarece legea din Spanie le permite condamnaţilor să rămână în probaţiune în cazul în care este prima abatere şi sentinţa este mai mică de doi ani.

Avocaţii nu au semnat încă înţelegerea, potrivit Reuters.

Ştirea a apărut chiar înainte ca Ronaldo, care a negat acuzaţiile, să intre în meciul Portugalia-Spania din cadrul Cupei Mondiale din Rusia. Acesta a înscris trei goluri, într-un meci care s-a finalizat cu scorul de 3-3.

Starul clubului de fotbal Real Madrid nu este singurul jucător de top care a avut probleme cu autorităţile spaniole.

În 2017, argentinianul Lionel Messi, care joacă la FC Barcelona, a fost condamnat la 21 de luni în închisoare, situaţie ce a fost rezolvată cu o amendă de 2,5 milioane de dolari.

Ronaldo, 33 ani, este printre cei mai bine plătiţi sportive din lume. El „are o avere estimată la 450 milioane dolari”, potrivit CNBC, iar imperiul lui financiar a fost construit în jurul contractelor de sponsorizare cu companii precum Nike.

 

 

 
Cuvinte cheie:
cristiano ronaldo
, evaziune fiscala
, amenda
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide