Antreprenori locali

Afacerile Eximtur Cluj au ajuns la 55 mil. euro, plus 17% în 2017. „A fost un an mai bun decât am prevăzut“

Secțiune susținută de Medlife Logo

8 ian 2018 Autor: Mirabela Tiron

Agenţia de turism Eximtur din Cluj - Napoca, una din cele mai mari de pe piaţa locală, a obţinut anul trecut afa­ceri de 55 de milioane de euro, în urcare cu 17% com­pa­rativ cu 2016. Avansul businessului a fost peste estimări.

„2017 a fost un an mai bun decât am prevăzut, iar pentru acest an am bugetat afaceri mai mari cu 5%. Pe tu­rism intern vedem o creştere cu 30% în acest an, segment care a crescut şi anul trecut“, spune Lucia Morariu, cea ca­re deţine agenţia Eximtur alături de familia sa. Antreprenoarea mai adaugă că în 2018 aşteaptă un boom pe segmentul de incoming, cu un plus de chiar 50%, deşi ca volum este un segment încă în dezvoltare.

Cea mai mare parte a veniturilor agenţiei de turism o de­ţine în continuare segmentul corporate, servicii turistice ofe­rite clienţilor companii. Un segment important este şi cel de outgoing, trimiterea românilor în vacanţe în des­ti­naţii externe. „Creşterea numărului de curse charter, dar şi noile zbo­ruri regulate lansate de companiile aeriene au dus la creşterea businessului şi la Arad sau Suceava. Acum aş­tep­tăm să se dezvolte şi Târgu-Mureş, de unde vor fi lan­sate zboruri charter. Turismul este pe o evoluţie as­cen­den­tă sustenabilă.“

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.01.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Eximtur Cluj
, Antreprenori locali
, IMM;
, agentie de turism
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide