Conferinţa „România 100 de ani de business“ - 18 septembrie, Oradea. PIB-ul judeţului Bihor a crescut cu peste 60% în ultimul deceniu

Secțiune susținută de Medlife Logo

12 sep 2018 Autor: Mădălina Panaete

Judeţul Bihor a ajuns anul trecut la un PIB de peste 19 miliarde de lei, în creştere cu peste 60% comparativ cu anul 2007, arată o analiză fă­cu­tă de ZF pe baza datelor din rapoartele Co­misiei Naţionale de Prognoză (CNP). 

Ca nivel al PIB-ului, judeţul Bihor se clasează în primele cele mai puternice 15 judeţe din ţară. Evoluţia puterii economice a judeţului în ultimii ani vine în contextul în care vecinătatea cu graniţa de vest a ţării l-a făcut atractiv pentru investiţii străine. De exemplu, una dintre cele mai importante investiţii în judeţ a fost cea a gigantului american Plexus, care a investit peste 30 de milioane de dolari într-o fabrică de module electronice în parcul  industrial Eurobusiness din Oradea. Grupul Plexus este prezent în Oradea din 2009, având iniţial sediul într-un spaţiu închiriat, iar din vara lui 2013 şi-a mutat activitatea în parcul industrial orădean odată cu investiţia în noua fabrică. Anul trecut, Plexus era pe locul doi în topul celor mai mari firme din Bihor, având afaceri de peste 550 mil. lei şi mai bine de 1.000 de angajaţi. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
PIB
, judetul Bihor
, business
, conferinta
, investitie
, Celestica
, „România 100 de ani de business“
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide